preloader

Doxa

A Doxa világa

A Doxa márkanevet hallva talán sokunknak először a következő mondás jut eszébe: Pontos, mint a Doxa óra. A Doxa a pontosság szimbóluma nem is véletlenül: a márka órái megbízhatóak, pontosak és kedvező áron kaphatóak.
A több mint egy évszázada folyamatosan fejlődő Doxa a formatervezésben úttörő szerepet játszott, és a magyar piacon hosszú ideje rangos helyet foglal el. Annak ellenére, hogy a 90-es évek után egyre több óramárka jelent meg, a Doxa sikere töretlen maradt.
A Doxa a felső középkategória fontos márkája és széles kínálatában (több mint 400 modelles kollekciójában) mindenki megtalálhatja a kedvére való órát.
A Doxa széles repertoárjában találkozhatunk elegánsabb bőrszíjas modellekkel, vízálló sportórákkal, limitált darabokkal és automata szerkezettel ellátott órákkal is.
A 60-as évek végén a vállalat egy rendkívül nagy kihívás ötletével állt elő: felmerült a búváróra gyártásának ötlete. Ezt az ötletet a Doxa meg is valósította, így igazán különlegessé vált az óramárkák között.

A márka születése

Ducommun már fiatal korában is az óráknak szentelte idejét és 12 évesen egy óramanufaktúrában inasnak állt. Kemény munkájának gyümölcseként a svájci Le Locle-ban megalakult a Doxa gyár, mely megalapítója nevét viselte akkoriban: Georges Ducommun Fabrique Doxa. 1910-ben a márkát Doxa Watch Factory néven regisztrálták.
Nekünk, magyaroknak a Doxa a második világháború idején vált ismerőssé, akkor ugyanis a MÁV Doxa márkájú zsebórákat kínált a vasutasoknak.
Ducommun az autóipar fejlődésekor felismerte, hogy hasznos lehet beépíthető órákat gyártani a járművekbe. 1911-ben a Doxa autógyári megrendelést kapott, majd 10 évvel később a Bugattival kötött szerződést. Amikor 1936-ban Ducommun meghalt, a vállalatot veje, Jacques Nardin vette át.

Doxa
Doxa_logo

Doxa kínálatunk

kattints ide!

Mit képvisel, aki Doxa órát hord a csuklóján?

A Doxa órát viselők nagy figyelmet fordítanak az ízléses megjelenésre és a pontosságra. A Doxa márkanév már-már összeforrt a pontosság és a precizitás jelzőkkel.