preloader

Hogyan válasszunk tökéletes ajándékot?

Egyáltalán nem könnyű kérdés ez – a férfiak gyakran kerülnek dilemmába a választással kapcsolatban. Honnan tudhatjuk, hogy mi a tökéletes ajándék? Ami a nő ragyogását kiemeli majd, aminek felhőtlenül boldogan tud örülni? Egy karóra mindig remek ajándék, de vajon tényleg örülne neki szívünk választottja?

Az írásban hosszú évek tapasztalatai alapján tanácsokkal szolgálunk a választásban megrekedt férfiaknak, hogy könnyebben rálelhessenek arra az órára, amely megdobogtatja majd párjuk szívét – és e sorok elolvasása után talán más téren is könnyebben választanak majd ajándékot.

Miért éppen karóra? Ha ajándékról kezdünk gondolkodni, rengeteg ötlet merülhet fel bennünk – egy hasznos telefon vagy laptop, táblagép, ékszerek vagy éppen cipők, esetleg valamilyen utalvány kényeztető masszázsra, virág… A lehetőségek igen szélesek miért éppen egy karóra lenne hát az, aminek a legjobban örülne a hölgy?

Az ékszer, ha örömet akarunk okozni, valóban remek választás, ám a minőséget ebben az esetben keményen meg kell fizetnünk. Egy időtállóan ragyogó darab nagy befektetést is jelent, és bár hosszú éveken keresztül viselheti majd a hölgy a különleges alkalmakra, mégis olyasmit jelent, ami csak néhanapján kerül majd elő, hogy ragyoghasson. Ilyenkor mindenki a csodájára jár majd, de mi nem másokat akarunk lenyűgözni, hanem magát választottunkat.

A különféle műszaki cikkek, kütyük nagyon kedvelt választások. A technikai fejlődés üteme azonban lehetetlenné teszi, hogy e téren életre szóló, időtálló ajándékot válasszunk. Még a legfejlettebb, legminőségibb, legdrágább mobiltelefon vagy laptop is garantáltan elavultnak számít majd egy-két éven belül. Tény, hogy nagyszerű, hasznos ajándék, amelyre ha a hölgy vágyik, valóban el lesz ragadtatva, de ha olyasvalamiben gondolkodunk, amit ténylegesen egy életre akarunk ajándékozni, akkor nem ezen a téren érdemes kutakodnunk.

Még inkább érvényes az elillanás az olyan ajándékokra, mint a tusfürdők, különféle kozmetikai cikkek, amelyek hetek vagy hónapok alatt eltűnnek a polcokról. S az egyszeri kényeztetésről szólva – ha igazán szívhez szólót akarunk ajándékozni, egy masszázs helyett inkább teremtsük meg otthon a hangulatot, gyújtsunk gyertyát, kapcsoljunk lágy zenét és mi magunk kényeztessük hölgyünket ahelyett, hogy kiszerveznénk e feladatot. Egy jó könyv vagy éppen CD kiváló ajándék – de inkább kisebb alkalmakra, vagy valamilyen nagyobb ajándék kiegészítőjeként. Ha őszinték akarunk lenni, bár valóban nagy örömöt válthat ki, kicsit sablonos egy ilyen ajándék, és olyasmi, ami ideig-óráig nyújt majd csak szórakozást, s aztán helyet kap a több száz más hasonló között. Ha ilyet választunk, nehéz dolgunk nem lesz, hiszen kedvesünk kedvenceit, ízlését kell csak kiderítenünk, s így megfelelőt választhatunk. És persze a virág – olyasmi, amivel egy hétköznapon is meglephetjük a kedves, és bár biztosan mindenkor örül neki, nem maradandó, csak alkalmi kedvesség.

Az utalványok pedig talán inkább a céges karácsonyra jók, mintsem párunk ajándékának. Személytelen ajándék, ami azt sugallja, hogy ne is tettünk nagy erőfeszítést, hogy örömet okozzunk, még ha egyébként kiváló ajándék is az, amire az utalvány szól. Egy karóra más ligában játszik. Teljes értékű ékszer, gyönyörű kiegészítő, amelyet mindig viselhet szívünk választottja. S emellett nagyon hasznos dolog is, amelyet minden nap számos alkalommal megnézünk, rápillantunk, így állandóan szem előtt van. Egy karóra szerves részét képezi az ember életének, napjának minden pillanatában igazodik hozzá, meghatározó eszköz, amely lehet, hogy csak az időt mutatja, mégis hamar egyik legfontosabb kiegészítőnkké válik. Mindig velünk van, és éppen ezért gyakran eszünkbe jut róla, akitől kaptuk, s jó érzéssel tölt el a remek ajándék gondolata. Éppen ezért tökéletesen teljesít minden elvárást, amit egy ajándékkal szemben csak támaszthatunk. Persze a választás még ilyenkor sem könnyű, de ha kicsit is ismerjük kedvesünket, akkor nem törik majd bele a bicskánk a feladatba.