preloader

Egy életre szóló társ lehet a karóra

Ha egy férfi megjelenésén valamilyen kiegészítővel akar változtatni, javítani, nem táskát, nyakláncot, fülbevalót választ – a férfi ékszere elsősorban a karóra, a férfiasság egyik jelképe.

Napjainkban a stílus még talán fontosabb, mint valaha – naponta annyi emberrel találkozunk, annyi benyomás ér minket, hogy egymás megítélése az első pillanatban megtörténik, s gyakran nem is lépünk túl az első benyomáson, legyen az akármilyen.

Hogy milyen benyomást teszünk valakire, az nagyban múlik a külsőségeken. Még ha felszínes igazság ez, akkor is igazság. Éppen ezért törekednünk kell arra, hogy ha szeretnénk jó benyomást tenni az emberekre, úgy alakítsuk megjelenésünket, stílusunkat is.

Ebben nagy szerepet játszik az öltözködés, s egy nő esetében az olyan kiegészítők, mint a fülbevaló, a nyaklánc, a smink. Egy férfi ennél kevesebbel is megelégedhet, egy karóra tökéletes tartozéka egy sportos, elegáns vagy éppen hétköznapi lezser öltözetnek is.

Az óra szimbolikus jelentőségű

Az óra önmagában jelkép, mondhatni státusszimbólum, rengeteget elmesél viselője jeleméről és természetéről. Egy kopott, igénytelen küllemű karóra még a legelegánsabb öltözéket is elcsúfítja, míg egy komoly, eleganciát sugárzó darab megerősíti az összképet és tekintélyt sugároz.

A legmodernebb okosórák funkcionálisak, sok esetben hasznosak lehetnek, nem tudják pótolni azonban mindazt, amit egy hagyományos karóra nyújt. A karóra nem csupán az időt méri, még fontosabb a funkciója kiegészítőként, s még ha csak diszkréten bújik is meg az ingujj alatt, akkor is rengeteget hozzátehet az öltözethez.

Természetesen karórából is rengeteg típus áll rendelkezésre – árban, minőségben, megjelenésben eltérőek, s így mindenki a mag stílusához tökéletesen illeszkedő darabot választhat.

A megfelelő karóra kiválasztása

Ahogyan az ember a póló és a zakó, a sportcipő és a bakancs, a szövetkabát és a dzseki között dönt, úgy választja ki a magához leginkább illő karórát is. Fontos, hogy ne csak a stílusra figyeljünk – ne válasszunk olyan karórát, amely már túlságosan is luxusnak számít, mert nem csak hamis üzenetet közvetít, de hosszú távon is sokat kell rá költeni, karbantartása biztosan költséges. S a másik véglet felé se kalandozzunk, soha ne vegyünk fel hamisítványt, mert az könnyen elárulja magát, s könnyen belátható, milyen negatív lehet, amit elárul rólunk.

Ha a stílusunkhoz és pénztárcánkhoz is passzoló darabot választunk, az nem csak javít megjelenésünkön, azt is elárulja, hogy jól ismerjük magunkat. Egy olcsóbb Casio is tökéletesen megfelelő darab lehet, ha illik hozzánk, mint egy „kínai” Rolex, amelyet a hozzáértő szem könnyen felismer – és ha ez a szem olyanhoz tartozik, akire jó benyomást akartunk tenni, ez sokat ront megítélésünkön.