preloader

A karóra kiválasztásának szempontjai

Nem csak az óra minősége, ára meghatározó – ha fiatalembert ajándékozunk meg első karórájával, akkor olyat kell választanunk, amely biztosan megragadja, amely a szívéhez nő majd, így egyensúlyt kell találnunk a fiatalos megjelenés és a későbbi évtizedekben fontos komoly stílus között.

Gondolnunk kell arra, hogy órát hosszú évekre választunk – lehet, hogy a fiatal a ballagáson viseli először, de csakhamar egyetemista, dolgozó ember, komoly felnőtt lesz belőle, s az órának egész életre hű társnak kell lennie.

A Flik-Flak egy egészen különleges gyerekóra – a Swatch órája ütés- és vízálló, nem fog ki rajta a szennyeződés sem, kifejezetten gyerekek számára találták tehát ki.

A svájci gyártó a legjobb minőséget szolgáltatja, s ezt biztosítja a 2 évre szóló garancia is.

Az óra gyakorlatilag bármilyen körülmények között viselhető, nem teszi tönkre sem a játszótér homokozója, sem a fürdőkádban vívott vízicsaták, sportoláshoz is ideális viselet. 40 fokon gond nélkül mosható, csak egy zokniba kell becsomagolnunk, s a kosznak máris búcsút inthetünk. Bármilyen nehéz nap után megújulva veheti így fel másnap a gyermek, tiszta tokkal és vászonszíjjal.

Persze az első órát sokszor inkább ballagáskor, esetleg diplomaosztón ölti fel a fiatal – ha mégis korábban kerülne karjára, ez a gyerekóra ideális társa lesz.

A karóra kiválasztásának szempontjai

Ha iskolás gyereknek választunk órát, a gyerekes típusok már szóba sem jöhetnek. Hosszú évekre szóló választásról van szó, amely nem engedi a vászonszíjat, a bolondos színeket és formákat.

A fő szempont persze az, hogy ha ajándékként választunk órát, akkor örömet okozzunk vele. Hiába véljük úgy, hogy megtaláljuk a tökéletes darabot, ha belegondolva tudjuk, hogy másfélének örülne az ajándékozott.

Egy fiatal iskolás gyerek számára egy komolyabb digitális óra a legmegfelelőbb választás, amely számos funkciójával mindig nagy hasznára lesz.

Nagyon fontos, hogy figyeljünk a méretre, hiszen ha túlságosan nagy órát választunk, akkor annak viselése kényelmetlen lesz, lazán forog majd a csuklón, lépten-nyomon beakadva, ha viszont túlságosan ki méretet választunk, az túlságosan gyerekes hatást kelthet, éppen ellenkező hatást érve el, mint ami az óra legfontosabb üzenete volna.

Forma és funkció talál egymásra ebben a modellben – a fiatalos, férfias megjelenéshez ébresztő és visszaszámláló funkciók, világidő és stopper társul, az órát gyönyörű háttérvilágítás teszi hatásos megjelenésűvé.

Az óratok nem csak kiváló formatervezéssel bír, hogy kényelmesen a csuklóra simulva viselhesse a fiatal, de vízálló is, kifejezetten ellenálló darab.