preloader

Sportosan elegáns férfi óra jellemzői

_gant-marshfield-w70612-muski-rucni-sat-slika-44705116

Sportosan elegáns – mindenki ismeri a kifejezést ugye? Valószínűleg igen, ami koránt sem véletlen, hiszen ahogy minden más, úgy a férfi ideál képe is folyamatosan változik. Míg jó száz évvel ezelőtt a nyurga, magas, viselkedését illetően visszafogott férfi volt a kedvelt a hölgyek körében, addig ma a vagány ugyanakkor mégis megbízható srácok a favoritok.

Ha ezeket a divat nyelvére fordítjuk le, akkor a sportosan elegáns a menő, vagyis a laza, de mégis komoly stílus. Ahogy az öltözködésben, úgy az óraviseletben is megjelenik ez a trend, amely a divatdiktátorok szerint még jó darabig meg is fog maradni a hétköznapi viseletben. Igen, de amíg egy nadrág vagy egy ing esetében viszonylag könnyű eldönteni, hogy mi számít sportosan elegánsnak, addig ez az órák esetében nem feltétlenül van így.

A sportosan elegáns karórák gyakorlatilag minden márka kínálatában elérhetők, ráadásul ezekből van a legnagyobb választék, az okok természetesen a fentiekben keresendőek, ők talán a legkedveltebbek a férfiak körében. Ez az óratípus nem emlékeztet sem az alkalmi órákra, amelyek olykor már az ékszerek felé hajaznak a férfi kollekciók esetében is, ahogy a kifejezetten sportra, biciklizésre vagy búvárkodásra szánt órákra sem.

Megjelenésében attól lesz egy karóra sportos, hogy fémcsat található rajta, az eleganciát pedig a bőrszíj testesíti meg. A színeket illetően elegánsnak, ugyanakkor mégis sportosnak a két nagy klasszikus a fekete és a fehér számít, de míg egy vérbeli alkalmi óra a minimalizmus jegyében készül, addig egy sportosan elegáns darabon akár gombok armadája is szerepelhet.
A termék kategória szerencsére lehet mind digitális mind analóg, bár azért az utóbbi inkább tolja el a megjelenést az elegáns, mint a sportos irányába. A római számos számlap szintén az elegáns attitűdöt erősíti, de ha az órán sok kisebb számlap is helyet kap, ne adj isten a stopper is elérhető rajta, akkor tökéletes az egyensúly, egy igazi telitalálatos sportosan elegáns karórát tartunk a kezünkben.

A nem csak férfi sportosan elegáns kínálatunkhoz kattints ide.