preloader

Roamer, a svájci karóra

roamer41

A Roamer karórák is az idősebb márkák sorát erősítik, a megbízhatóságáról híressé vált márka története Svájcban kezdődik – hol is másutt – 1888-ban, amikor Fritz Meyer órásmester egyetlen óraalkatrész gyártására megnyitotta műhelyét. Alig telt el tizenöt év és Meyer vállalkozása komplett órákat gyártó céggé nőtte ki magát.

Az óra márkák közül talán a Roameré a leggyorsabb sikertörténet, amit kiválóan fémjelez, hogy 1923-ra évi egymillió órát készítettek, 1932-ben pedig már 1200 dolgozó szerepelt a fizetési listán. Hogy miért? Egyrészt mert jó volt a márkaépítés, másrészt mert érdemes volt építeni, hiszen amit kínáltak szerették a vásárlók és ennek nyilvánvalóan megvolt a maga oka. Ezt a több mint 120 éve alapított svájci céget mindmáig az egyszerűség, megbízhatóság, eredetiség, mint legfontosabb alapvető értékek jellemeznek. Ezek azok a dolgok, melyekkel nem nagyon lehet vitatkozni főleg ha órákról van szó, hiszen mindenki számára vonzó értékeket képviselnek.

Bár a vizek meghódítását egyértelműen a Doxa mondhatja magáénak, azért a Roamer is kivette a történetből a részét, ahogy sok más márka is, de ők még a dolgok hajnalán. Meglepik a világot 1955-ben az Anfibio nevű masszív, vízálló óra sorozatukkal, mely rendkívüli tartósságával és megbízhatóságával hamarosan világhírnévre tesz szert. Hogy mennyire jól sikerült volt ez a koncepció jól mutatja, hogy 1974-ben 250 000 darabot sikerül értékesíteni utódjából.

A magyar vásárlók szívébe a Power 8 kollekcióval lopta be magát a márka valamikor a kilencvenes évek közepén. A sorozat egy új filozófiát testesített meg a márka életében, a „valódi érték” jelszava alatt ekkor kezdett a Roamer komolyan márkaépítésbe, és hódított meg olyan országokat is, mint a miénk. A sorozat modelljeit fiatalos lendülettel, mégis masszív, erőteljes design jellemzi.

Roamer kínálatunkhoz kattints ide.